Ελάτε να γιορτάσουμε τα παρυδάτια πουλιά!

Κάθε χρόνο, σε όλο τον κόσμο, μια βδομάδα του Σεπτεμβρίου (φέτος 3-9) είναι αφιερωμένη στα παρυδάτια πουλιά! Τα παρυδάτια πουλιά (μικρού και μεσαίου μεγέθους πουλιά με μακριά πόδια που ζουν κοντά ή μέσα στο νερό) είναι αυτά που πραγματοποιούν τα πιο μακρινά και δύσκολα ταξίδια μετανάστευσης και που οι πληθυσμοί τους σε όλο τον κόσμο έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις τις τελευταίες δεκαετίες.

Ελάτε να παρατηρήσουμε μαζί αυτά που αυτό τον καιρό βρίσκονται στην Αλυκή της Καλλονής- τα φθινοπωρινά περαστικά και τα “δικά μας”.

Θα ξεκινήσουμε, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, στο παρατηρητήριο στη ΒΔ γωνιά της Αλυκής (αρχή του δρόμου προς Χωνί και αλάτι) το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου από τις 17:30 μέχρι να βραδιάσει (γύρω στις 19:15). Αργότερα, και ανάλογα με τα πουλιά που θα συναντήσουμε θα κινηθούμε νότια στο δρόμο προς την Αλυκή.

Το Σάββατο το πρωί θα γίνει καταγραφή όλων των παρυδάτιων της Αλυκής Καλλονής (στα πλαίσια των καταγραφών παρακολούθησης των υγροτόπων του Κόλπο Καλλονής) από το προσωπικό του ΚΠΕΝ και από εθελοντές παρατηρητές πουλιών και τα δεδομένα θα καταχωρηθούν στην παγκόσμια βάση δεδομένων, όπως και τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια.

Περισσότερα για την εκδήλωση: https://worldshorebirdsday.wordpress.com/

Σχολιάστε